25 juni, Geuzenzaal Utopia: Oilsjterse Verrozjelkes & het Academisch Kwartier

 
illustratie Wieland Heymans


De cursus creatief schrijven aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst bestaat 20 jaar. En dat vieren we met een wervelend vertel- en muziektheater Oilsjterse Verrozjelkes én met de publicatie van Het Academisch Kwartier, een (ver)jaarboek. We stellen al dat literaire lekkers graag aan jou voor, op zaterdag 25 juni, vanaf 14 uur, in de Geuzenzaal van Utopia.




Je kent Aalst, zeg je? Ken je dan ook Smaatbolleken en Poesjkapelle? Anna mè eir Leire Tannen en de Droa Begantjes van ‘t Schoorebeik? De Gaave Krollekop? Een bonte stoet van volkse figuren brengt voor jou deze Oilsjterse Verrozjelkes ten  tonele: fabelachtige vertellingen met meer dan één hoek af en koldereske rijmen, meeslepende liederen en dansante moves… De teksten zijn van de hand van Veerle Van Vaerenbergh, Patrick Bernauw stond in voor coaching en regie. Wido Uvin leidde het geheel muzikaal in goede banen en doet dat samen met Veerle Van Vaerenbergh, Wieland Heymans en Vera Steenput. Treden nog op: Annick Labrosse, Isabelle Tolleneer, Jos Van Dorpe en Anna van Ro.  



In Het Academisch Kwartier, een (ver)jaarboek werpen we een blik achterom, maar staan we vooral stil bij wat er zoal geschreven werd in de lopende jaargang. Dat gaat dan van bewerkingen van liedjes van Leonard Cohen, Jacques Brel en Toon Hermans, over gedichten voor het project Dichter bij de Liefde (Valentijnse poëzie op winkelramen) tot leuke sketches en straffe verhalen… met werk van en/of gebracht door de voltallige schrijfklassen: Kyra De Backer, Grazielle D’haeseleer, Joachim Ferier, Wieland Heymans, Rita Laureys, Hilde Schockaert, Vera Steenput, Isabelle Tolleneer, Lili Vanden Wijngaert, Ellen Van de Velde, Jos Van Dorpe, Anna van Ro, Veerle Van Vaerenbergh, Rik Verlé en Louise Vissenaekens. Muzikale begeleiding is er opnieuw van Wido Uvin & de Academische Kwartier Band.



 

Waar & Wanneer? Hoe reserveren?


Zaterdag 25 juni 2022, Geuzenzaal (gelijkvloers), Utopia 1 (Aalst)

Oilsjterse Verrozjelkes: 14.00 uur (tot 15.00 uur)

Het Academisch Kwartier: 15.30 uur (tot 16.30 uur)

 

Wil je er graag bij zijn, dan is reserveren noodzakelijk (de plaatsen zijn beperkt). Om onze boekuitgaves en de podcast Het Academisch Kwartier mogelijk te maken, vragen wij een kleine bijdrage: 3€ als je reserveert voor 1 voorstelling, 5€ als je reserveert voor beide voorstellingen.

Reserveren doe je door een mailtje te sturen aan storytellers@inter-actief.be en tegelijk je bijdrage (3 of 5€) over te schrijven op het rekeningnummer van de Storytellers:

IBAN BE40 3631 7859 8763.

Als het om één voorstelling gaat, vergeet dan niet de titel te vermelden!

Ter plaatse kun je je ook Het Academisch Kwartier, een (ver)jaarboek aanschaffen, en laten signeren door de auteurs! Kostprijs is 20€. Het boek kan ook besteld worden in elke plaatselijke of online boekhandel: Klik hier & ga naar de webshop!

 

Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Luisterboeken Podcast

Podcast Mysterieus België