Infodag literair schrijven - proza, poëzie, drama, non-fictie - op 24 april in Utopia, Aalst

 Boeiende teksten leren schrijven en je eigen schrijfstijl ontdekken in proza, poëzie, drama of literaire non-fictie. Kom naar onze infodag in Utopia, Aalst op zondag 24 april tussen 13 en 17 uur en vraag leerkracht Patrick Bernauw de oren van het lijf. 


Wat heb je nodig voor dit vak? 

Een grote liefde voor de Nederlandse taal... en ook een groot speelvogelgehalte. Inspiratie (10%), en transpiratie (90%). De vaste wil om zo exact mogelijk te verwoorden wat in jou leeft, en om jouw inhoud in de meest gepaste vorm mee te delen aan een publiek, groot of klein. Daar komt huiswerk van, met schrijven en herschrijven. En schrappen. En herschrijven. En... 


Waarom zou jij je inschrijven voor deze cursus? 

Je zou daar wel een boek kunnen over schrijven, of je pleegt al een leven lang stiekem gedichten en je zou daar graag wel eens geïnteresseerde lezers voor vinden. Je wil - eindelijk! - eens werk maken van dat toneelstuk voor het plaatselijke gezelschap, of je zou de knepen van het cursiefje onder de knie willen krijgen? Of zelf een podcast maken? Wel, nu is het moment daar om jouw droom om te zetten in werkelijkheid. Je krijgt feedback van je leerkracht, maar ook van de collega’s... en je leert feedback te geven die verder gaat dan ‘ik vind dit goed/niet goed’. 


Waar werken we naartoe? 

Jouw hoogsteigen project kies jij zelf (zie boven): het kan groot of klein zijn, ambitieus of bescheiden. Jij bepaalt zelf het traject, want het is jouw unieke talent, jouw unieke thema, jouw unieke stem die we willen ontdekken. Tegelijk werk je mee aan een collectief project van de hele groep, en ontdek je de geneugten van samen-werken en dus ook van samen-schrijven. 


Wat kan je met dit vak doen? 

De volledige opleiding duurt drie jaar. Je schrijft in onder één bepaalde optie – proza, poëzie, drama of non-fictie – en besluit je opleiding met een eindwerk in de optie van jouw keuze. Daarna kun je eventueel onder een andere optie opnieuw inschrijven. Gedurende het jaar bieden we de vier opties aan. Ieder jaar geven wij ook een boek uit met werk van al de cursisten, en op regelmatige basis maken wij een podcast voor Het Academisch Kwartier. Maar er gaat ook zelden een jaar voorbij zonder dat een cursist(e) een roman, verhalen- of dichtbundel publiceert... om maar iets te noemen. 


Praktisch: de lessen gaan door op woensdagavond of zaterdagnamiddag, en volgen het schooljaar. Inschrijven is mogelijk vanaf juni. Inspiratie opdoen? Beluister onze podcast, bekijk het promo filmpje, test onze poëzieroute uit met de app op je smartphone:
Gemaakt met Padlet

Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Podcast Mysterieus België