Z me in Zet U! - schrijfklas covert Toon Hermans!

Van dinsdag 1 tot zaterdag 12 februari 2022 vinden de Utopiaweken plaats, onder de noemer "Zet U!". Twee weken lang bruist & borrelt het in Utopia van optredens door de leerlingen woord, dans en muziek van de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. De schrijfklassen doen hun duit in het zakje met 3 covers, van Brel, Cohen en Toon Hermans... waarvan "Z me" de eerste is.


Rita Laureys bewerkte “Lente Me” van Toon Hermans tot een tekst die én een "gewoon" liefdeslied is én een liefdesverklaring aan woord, dans en muziek. Veerle Van Vaerenbergh leende haar stem uit, Wieland Heymans zette ritmegitaar onder "Z me" en gitaarleerkracht Wido Uvin speelde de lead. Hij deed ook de coaching van de muziek en de opname. Coaching tekst en productie: Patrick Bernauw, en de schrijfklassen. De tekstvideo werd gemaakt door Wieland Heymans. 

Een en ander kadert bovendien in het project Dichter bij de Liefde, dat op 14 februari - Valentijn - gelanceerd wordt. Je hebt het misschien al gezien in de Aalsterse straten: nogal wat winkelramen zijn getooid met poëzie. De schrijfklassen werkten hiervoor samen met de Dienst Economie van de Stad Aalst. Er horen een app bij met een poëzieroute, een poëtisch puzzelspel en een website waar je nu al in avant-première een kijkje kunt nemen.

Gemaakt met Padlet

Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Luisterboeken Podcast

Podcast Mysterieus België