09-05-2018

Persbericht: Tienkoppig schrijverscollectief ‘de Zwette Maan’ lanceert Een Gids voor Utopia
De afdeling Literaire Creatie van de Academie voor Podiumkunsten Aalst, met als docent de Erembodegemse auteur Patrick Bernauw, publiceert de literaire wandelgids Een Gids voor Utopia. En stelt het boek voor met een ‘Mystery Event’.

Heel binnenkort gaan bibliotheek en Academie samenwonen in Utopia, een locatie die recent in het straatbeeld van Aalst is verschenen. Voor de feestelijke inhuldiging van het gebouw, werkte de voltallige Literaire Creatie – 8 cursisten + 1 docent (en een geest) – een jaarproject en eindwerk uit. Dirk Martens, die ooit de Utopia van Thomas More drukte, slaagde er immers in contact te maken met de Literaire Creatie. En zo trad ‘de Zwette Maan’ op als gids tijdens een aantal expedities in een ‘utopisch Aalst van de verbeelding’.

Het Literair Creatief Collectief de Zwette Maan gidst de lezer in dit boek door ‘de vierde dimensie’ van een tot nu toe geheel onbekende, magisch-realistische stad Aalst. En dat gebeurt niet alleen met verhalen, gedichten, stukjes toneel en zelfs een scenario voor een kortfilm. Tal van foto’s tonen u een stad zoals u die nog nooit zag, met bekende en tegelijk vreemde straten, pleinen, standbeelden en personages. Een Gids voor Utopia is dus niet alleen een leesboek of een wandelgids, het is ook een fotozoektocht, een kijkboek en een doeboek. ‘Want het is de fictie van onze fantasie die de werkelijkheid maakt tot wat ze is: een fantastische paradox.’


Tot 10 juni 2018 en via het mailadres utopia@teambuildings.eu kunt u voorintekenen aan een vriendenprijs (15€ - in de al dan niet online boekhandel 18€). U kunt uw exemplaar dan ophalen op 13 of 20 juni, ’s avonds, en samen met een partner naar keuze gratis een ‘Mystery Event’ meemaken in de vierde dimensie van Utopisch Aalst. Plaats van vertrek in het boek is de Looyerij, gelegen aan de mythische Kapellekensbaan van Louis Paul Boon. Eindpunt is het standbeeld van de Zwette Maan. Voor het Mystery Event zullen startpunt en vertrekuur nog worden meegedeeld aan de literaire wandelaars. Alleen wie vooringetekend heeft op het boek, kan deelnemen aan het evenement. De plaatsen zijn beperkt, er snel bij zijn is dus de boodschap.Het collectief de Zwette Maan bestaat uit Patrick Bernauw, Nele Bruynooghe, Wannes De Craene, Glenn Govaert, Leslie Hubrechts, Matthias Roggen, Yoline Van De Keere, Jana Van Der Fraenen en Kim Watté. Een Gids voor Utopia bevat foto’s van Fernand Bernauw, Marc Borms en de Studio Scripto. Het boek is een uitgave van de Aalsterse vzw de Scriptomanen, die zich de jongste jaren vooral profileert als ‘digitaal uitgever’.

Contact: info@inter-actief.be

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...