18-04-2018

Infodag cursus (Creatief) "Schrijver" op 22 april, Academie voor Podiumkunsten AalstOp 22 april van 14 tot 17 uur organiseert de Academie voor Podiumkunsten een Infodag, waar je ook alles (& nog veel meer) te horen kunt krijgen over de cursus (Creatief) "Schrijver". 

Meer informatie over de Infodag: hier!

Wil je de "Literaire Creatie" (zo heette de cursus tot dit jaar) in actie zien, dan kun je de Infodag combineren met de Erfgoeddag in de Sint-Martinuskerk, uitgewerkt met teksten van de cursisten: alle info hier!Wekelijks verdiepen de cursisten zich onder begeleiding gedurende drie uren intensief in alles wat met het schrijven van gedichten, verhalen, toneel of scenario’s te maken heeft. Zij leren dat schrijven niet enkel een kwestie van inspiratie, maar – en zelfs vooral – van transpiratie is. Van schrijven en herschrijven, van schrijven en schrappen. Tot overblijft wat nodig is, sterk gefundeerd, stevig gestructureerd. Gebald én gelaagd. Gevleugeld én gegrond.

Literaire creatievelingen krijgen opdrachten en goede raad. Hun teksten worden gewikt en gewogen, gekneed en besproken. Zij buigen zich over prangende vragen, zoals:

- Welke technieken zorgen ervoor dat de lezer je tekst ‘meeslepend’ zal noemen? 
- Waarom is het zo belangrijk je protagonist te kennen en te weten wat zijn/haar dramatisch doel is? 
- Wat bedoelt men met: ‘Show! Don’t tell!’

De Cursus “Schrijver” = Een Cursus Diefstal.
Is bij je collega’s én bij Bekende Schrijvers leren zien wat jij zelf kunt gebruiken, en zo je eigen inhoud een eigen vorm geven. We werken samen aan een jaarproject: een uitgave in boekvorm. In 2017-2018 was dat Een Gids voor Utopia.


Maar ook jouw hoogstpersoonlijk project maken we concreet in een heus boek, een podcast, een videoclip, een toneelstuk…

Enkele recente boeken van wat vroeger de Literaire Creatie heette:


 Huiswerk? Natuurlijk: lezen én schrijven. Fanatiek. Elke week opnieuw. Drie jaar lang. Want “schrijver” word je door te schrijven, een waarheid als een koe van een goed jaar.

Wekelijkse lessen op woensdagavond, drie uur tussen 17.30 en 22.30 uur, van september tot en met juni.

Alle info over inschrijvingen en prijzen – bel, schrijf, mail ons:
Academie voor Podiumkunsten
053 72 37 52
www.apkaalst.be
academiepodiumkunsten@aalst.be 

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...