14-02-2018

De Vervloeking (Thinner) van Stephen King - een recensie door Wannes De Craene
Bill Hallack, een zwaarlijvige advocaat, wordt tijdens het rijden door zijn vrouw Heidi bevredigd; daardoor veroorzaakt hij een verkeersongeluk: een zigeunerin bekoopt zijn onoplettendheid met haar leven. In de rechtszaal wordt Bill, dankzij zijn goede connecties, vrijgesproken. Toch blijft dit niet zonder gevolgen. Een zigeuner, Taduz Lemke, verandert Bill’s leven met één enkel woord: magerder. Na de rechtszaak begint Bill drastisch af te vallen en dringt het besef langzaam tot hem door dat hij wel eens vervloekt zou kunnen zijn.

Het verhaal komt, zoals praktisch elk King verhaal, rustig op gang. Toch zit er al van in het begin  een subtiele spanning in verweven, waardoor zowel de personages, als het verhaal tot leven – en hun recht – komen. Eens het verhaal dan echt op gang komt, is het bijna niet meer weg te leggen, je wil gewoon weten hoe het zal aflopen. In het boek wordt ook een eenvoudige en omschrijvende stijl gehanteerd, waardoor het vlot lezen bevorderd wordt en je tevens een mooi beeld van de omgeving meekrijgt.

De Vervloeking kent een open einde en toch weet je hoe het geëindigd is. Daaraan herken je volgens mij een goed verhaal en het wordt wel eens vaker gezegd: ‘Stephen King is een meesterverteller!’ - dit boek is daar een bewijs van. 


ISBN 978-9024528042

Uitgeverij: Luitingh

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...