29-04-17

Literaire Creatie op Open Werven Dag in Utopia, Aalst

Foto Hendrik De Schrijver

Hoeveel mensen passen er in de theaterzaal van Utopia? Waar gaat mijn dansles door? Waar kan ik rustig de krant lezen? Is er in Utopia plaats voor bijeenkomsten van mijn boekenclub? Hoeveel mensen werken er aan de werf? Wanneer verhuizen we? Tijd voor antwoorden! Groep Van Roey nodigt je uit voor een kijkje achter de schermen tijdens de Open Wervendag op zondag 7 mei.

Dit is een unieke kans om de vorderingen op deze bijzondere werf persoonlijk te komen ontdekken. Laat de oude en nieuwe delen van de site op je inwerken en ervaar de grootsheid van het atrium. Voor en na kan je volop genieten van een hapje en een drankje, cultuur en animatie in het Utopiadorp op de Graanmarkt. Wie weet, eindig je wel achter de toetsen van de piano.


De Literaire Creatie (Academie voor Podiumkunsten Aalst) zal aanwezig zijn met de boeken van cursisten die wij de afgelopen jaren uitgaven. Ex-cursiste Hilde De Cock leest gedichten. Maar we stellen ook het debuut voor van Leslie Hubrechts, Achtergelaten bagage, over de gebeurtenissen van 22 maart. Meer info hier.Over Utopia:

In het stadscentrum wordt het noordelijk deel van de school omgetoverd tot een bruisend hart van kunst & cultuur, een unieke combinatie van bibliotheek & academie voor podiumkunsten. Het hoekgebouw wordt behouden en volledig gerenoveerd. De naadloos aansluitende nieuwbouw zal de bibliotheek en de academie voor podiumkunsten als een complementair concept met elkaar verregaand verweven. Typerend voor Utopia: open architectuur waarbij ontmoeten, beleven, lezen en studeren en creëren centraal staan.


Jongens uit de wijde omgeving kregen op de site van 1859 tot 1933 een militaire opleiding. Waar vroeger een strikte discipline heerste, kan je nu al proeven van de creativiteit die Utopia zal voortbrengen. Bovendien valt er ook in het Utopiadorp op de Graanmarkt vlak naast de site heel wat te ontdekken. Naast heerlijke catering van diverse foodtrucks, word je getrakteerd op een poëtisch kapsel, grime en gezelschapsspelen. Als kers op de taart wordt er ook een vrij podium en piano voorzien.

Dit is een unieke kans om de vorderingen op deze bijzondere werf persoonlijk te komen ontdekken. Laat de oude en nieuwe delen van de site op je inwerken en ervaar de grootsheid van het atrium. Voor en na kan je volop genieten van een hapje en een drankje, cultuur en animatie in het Utopiadorp op de Graanmarkt. Je kan daar met vragen terecht bij informatiestandjes van de academie, bibliotheek, SOLVA (archeologie) en 't Gasthuys stedelijk museum Aalst. Verder staan er ook foodtrucks, grime, gezelschapsspelen en een free podium voor pianisten en andere muzikanten. Wie weet, eindig je wel achter de toetsen van de piano.

-----------------------------------

PRAKTISCH:
› zondag 7 mei 2017, van 10 tot 17 uur
› gratis toegang, reserveren niet nodig
› Graanmarkt, 9300 Aalst
› moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers
› meer info: www.utopia-aalst.be

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...