De Literaire Creatie stelt boek voor: "Berichten uit Utopia" - 10 juni, 20 uur, Stedelijk Museum ‘t Gasthuys, Oude Vismarkt 13, Aalst




In 2016 was het 500 jaar geleden dat Dirk Martens, drukker in Aalst, de Utopia van Thomas More op zijn drukpers in Leuven legde. Dat wordt in Aalst onder meer herdacht met de Podcast (E)Utopia en de uitgave van dit boek. Het bevat zeer diverse (e)utopische schrifturen - verhalen, gedichten, een essay en ook al eens een stukje drama - gepleegd door de cursisten literaire creatie van Patrick Bernauw aan de Academie voor Podiumkunsten: Ludo Constant, Hilde De Cock, Magali De Vlaeminck, Katherine Muylaert, Matthias Roggen, Rita Saeys, Jana Van Der Fraenen en Els Vermeir.




Utopia is in deze tijden van terrorisme en vluchtelingencrises weer brandend actueel. Ook na de publicatie van dit boek is het evenwel nog een groot mysterie waar de Weg naar (E)Utopia precies heen leidt. Misschien verdwalen we onderweg wel in de vierde dimensie...



Nog in dezelfde context verscheen Eutopia/Blackout van Patrick Bernauw, waarin de Aalsterse auteur dezelfde problematiek behandel in een essay over blackout poetry (stiftgedichten)... En hoe je daarmee ook literair creatief aan spiritistische 'channeling' kunt gaan doen, om in contact te treden met Hogere Geesten als die van Dirk Martens of Thomas More... of whatever.





Boekvoorstelling / Voorintekening:

In de boekhandel kost het boek Berichten uit Utopia €20 en Utopia/Blackout €18, maar u kunt genieten van de vriendenprijs:
* van €18 voor Berichten Uit Utopia 
* van €15 voor Eutopia/Blackout
* van €30 voor Berichten uit Utopia én Eutopia/Blackout (in dat geval krijgt u er nog geheel gratis een uniek stiftgedicht bovenop!)

Er is een voorwaarde aan verbonden: u komt de boeken ophalen op de boekvoorstelling-met-receptie van vrijdag 10 juni, om 20 uur, in het Stedelijk Museum ‘t Gasthuys, Oude Vismarkt 13 te Aalst of na afspraak met Patrick Bernauw of één van de auteurs.

Voorintekenen doet u door een mailtje te sturen naar vriendenprijsje@teambuildings.eu met duidelijke vermelding van uw naam, postadres en telefoon of mobiel nummer. En door €18 of €15 of €30 over te schrijven op het rekeningnummer van uitgeverij vzw de Scriptomanen:
IBAN: BE 43 001693620101.

Zodra u een mailtje hebt gestuurd en de betaling hebt gedaan, reserveren wij voor u een exemplaar. U zult op uw mailtje ook een automatisch antwoord ontvangen dat de voorintekening bevestigt. Let wel, deze wordt pas van kracht als de betaling is gebeurd vóór 21 mei 2016. Graag ook melden of u het boek al dan niet komt ophalen op de boekvoorstelling van 10 juni of na afspraak met de auteur.

Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Luisterboeken Podcast

Podcast Mysterieus België