11-05-15

Grote Prijs voor Sportpoëzie zoekt de beste sportgedichtenMet de Grote Prijs voor Sportpoëzie gaat de Stad Ninove, gedurende veertig jaar aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen, op zoek naar wieler- en andere sportgedichten.

Elk Nederlandstalig gedicht dat thematisch aan het onderwerp ‘sport’ gelinkt is, komt in aanmerking voor deze nieuwe poëziewedstrijd. Deelnemende gedichten mogen niet eerder gepubliceerd zijn, noch digitaal, noch in gedrukte vorm. Iedereen die op 1 januari 2015 16 jaar of ouder was, kan aan de wedstrijd deelnemen. Elke deelnemer mag maximum drie gedichten indienen. De wedstrijd loopt tot 1 september 2015. Alle werken moeten uiterlijk op die dag ingediend zijn. Dit kan zowel met de levende postbode als per e-mail.
De beoordeling van de ingestuurde gedichten gebeurt door een jury onder voorzitterschap van Willie Verhegghe, stadsdichter van Ninove en Vlaanderens Schoonste Wielerdichter. De jury selecteert maximum 30 gedichten voor een eventuele publicatie. Aan de wedstrijd is een prijzenbedrag verbonden van 2000 euro: de Grote Prijs voor het Beste Sportgedicht ter waarde van 1250 euro, twee aanmoedigingsprijzen ter waarde van 250 euro en een jongerenprijs (-25 jaar) ter waarde van 250 euro.


Wedstrijdreglement & Inlichtingen: www.ninove.be, cultuur@ninove.be of 054 313287 

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...