30-01-15

Hilde De Cock laureate van "Gedicht van de stad Ronse 2015" én van de 13e editie van de Poëziewedstrijd Wattenfabriek, HerzeleOns aller Hilde De Cock, Literair Creatieve Madam aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst, sloeg op 1 & dezelfde Gedichtendag een dubbelslag: én laureaat in Ronse, én laureaat in Herzele! Dubbele proficiat, Hilde... twee kussen & twee banken vooruit van de Meester!


Hilde De Cock schrijft het nieuwe "Gedicht van de stad Ronse 2015"


Naar aanleiding van "Gedichtendag" organiseert de stad Ronse elk jaar een gedichtenwedstrijd. Dit jaar was het thema "Met zingen is de liefde begonnen". Uit de bekroonde inzendingen wordt ook het "Gedicht van de stad Ronse" gekozen.
Dit jaar ging Hilde De Cock (uit Aspelare) als winnares bij de volwassenen, met de eer lopen. Haar gedicht "Liefste" kon de jury het meest bekoren en mag een jaar lang met de titel "Gedicht van de stad Ronse 2015" pronken! In het juryrapport staat te lezen: "Dit gedicht verwoordt op een pretentieloze manier een sereen, ademloos geluksmoment, vervat in twee ritmisch goed-lopende zinnen. De eenvoudige opbouw en zegging wist de jury beslist te bekoren." Maar oordeel vooral zelf... 
  

Gedicht van de stad Ronse 2015


Liefste

Liefste
wij kruisen hier
geen messen
meer
maar leggen
in de gloed van
rode wijn
de lepels voor
de ochtend neer
zie dan hoe
liever nog dan lief
de maan
fragiel volmaakt
mijn hemel kleurt
waarbij ik
ademloos
mijn pen neerleg en
zwijg

Hilde De Cock 
Winnend gedicht cat. volwassenen
Lees meer hier.
En hier vindt u de erelijst Herzele.

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...