Reglement Poëziewedstrijd "De Schuilkelders van de Poëzie, 1914-2014"

Dada Avant-Garde Black-Out PoetryThema: Oorlog & Vrede

Art. 01.
Vzw de Scriptomanen (www.scriptomanen.org / www.inter-actief.be) richt in samenwerking met de Afdeling Literaire Creatie van de Academie voor Podiumkunsten Aalst  een Poëziewedstrijd in, naar aanleiding van 100 Jaar Kerstbestand Eerste Wereldoorlog, en met als thema ‘Oorlog & Vrede’.
Art. 02.
Worden verwacht: maximum 3 ongepubliceerde of niet eerder bekroonde Nederlandstalige gedichten rond het opgelegde thema.
Art. 03.
Het winnende gedicht zal als audio ten gehore gebracht worden tijdens een herdenking van het Kerstbestand in de Schuilkelders van de Poëzie (= authentieke schuilkelders onder de Academie voor Podiumkunsten, Vrijheidstraat 65, Aalst.) Aan de laureaat zal tevens een contract voor de publicatie van een dichtbundel worden aangeboden door vzw de Scriptomanen, aan de gebruikelijke door de uitgeverij gehanteerde voorwaarden voor POD (Printing On Demand) en ebook. Samen met een selectie gedichten zal het winnende gedicht ook gepubliceerd worden in een bloemlezing met als titel ‘De Schuilkelders van de Poëzie, 1914-2014’.
Art. 04.
De jury bestaat uit de cursisten Literaire Creatie, met docent Patrick Bernauw als voorzitter. Juryleden mogen niet deelnemen aan de wedstrijd.
Art 05.
Het gedicht of de gedichten worden in een Word document en als bijlage via de mail gestuurd naar literairecreatie@inter-actief.be. De gedichten zijn ondertekend met een schuilnaam. In de eigenlijke mail herhaalt de auteur deze schuilnaam en deelt hij/zij zijn/haar ware naam, adres en telefoonnummer mee. Inzendingen die niet aan deze vereisten voldoen, zullen uitgesloten worden van deelname.
Art 06.
Uiterste inzenddatum: 11 november 2014. Inzendingen die ons bereiken na die datum worden uitgesloten van deelname.
Art 07.
Door deel te nemen aan de wedstrijd aanvaardt de inzend(st)er het reglement en elke beslissing van jury en inrichtende machten, en geeft hij/zij de toelating tot publicatie of uitvoering van het werk. Voor wat de publicatie van de geselecteerde gedichten en het winnende gedicht betreft, of de uitvoering van dit werk, worden geen honoraria betaald.


Reacties