Liefde voor lyriek: schrijf je eigen liedtekstBen je gebeten door aangrijpende liedteksten? Kriebelt het om zelf een tekst te schrijven? Creatief Schrijven vzw is op zoek naar liedteksten die het leven schetsen zoals het is, met een lach en een traan. Van 1 september tot 11 november kun je een liedtekst insturen voor de wedstrijd Liefde voor Lyriek.
Juryleden Pieter Embrechts (onder voorbehoud), Mira en Uberdope selecteren zes teksten. De laureaten werken samen met de finalisten van de Nekka-wedstrijd, die elk een liedtekst uit de Liefde voor Lyriek-wedstrijd op muziek zetten en live brengen op de finale van de Nekka-wedstrijd. De winnaar van de Nekka-wedstrijd verovert een plaats op de Nekka-Nacht en brengt het nieuwe lied in een nokvol Sportpaleis.
Op 25 augustus en ook tijdens de Boekenbeurs vinden workshops liedteksten schrijven plaats onder leiding van een bekende liedtekstschrijver.

Wie wil deelnemen maar niet meteen inspiratie heeft, vindt in de brochure Er moet ook nog tekst op bruikbare tips en ideeen. Liedschrijver Gerry De Mol schreef als specialist deze handleiding. Je kunt ze gratis downloaden op www.creatiefschrijven.be.
Het wedstrijdreglement en meer informatie vind je op www.creatiefschrijven.be.
Organisatie: Creatief Schrijven vzw i.s.m. Nekka, Poppunt en MuziekMozaiek

Reacties