Café Parlé, verhalen & poëzie in vele talen - Wereldhuis, Aalst 7 juniVrijdag 7 juni, 20u, Wereldhuis
 
Café Parlé, Verhalen en poëzie in vele talen

Het Aalsters Literair BonTgenootschap en Het Wereldhuis Aalst nodigen u uit op vrijdag 7 juni om 20 uur. Het wordt een verrassende avond, waarop we mensen aan het woord te laten die hun verhalen over zeeën, bergen en dalen hebben meegebracht naar onze stad.

In hun moedertaal, uit hun vaderland.

Een tiental anderstaligen kiezen één van hun favoriete stukjes van de literatuur van hun land en lezen voor in hun moedertaal. Vervolgens lezen ze zelf ook de vertaling voor in het Nederlands. Ze komen uit heel de wereld: Wit-Rusland, Congo, Afghanistan, de Verenigde Staten, Iran, Colombia,…

Tijdens de voorbereiding hebben we alvast geboeid zitten luisteren, naar grappige verschillen in cultuur, naar verhalen over oorlog en liefde, naar hoeveel talen ze spreken en schrijven. Ze vroegen of ze ook muziekinstrumenten mogen meebrengen? En of ze ook hun gedichten mogen zingen? En zou het niet leuk zijn als er gedanst wordt tussen de literatuur?

Wij kunnen niet meer verlangen en hebben in alle talen ‘ja’ geantwoord. Verwacht u aan een avond vol ontroerende, hilarische en interessante verhalen die u meenemen op een reis rond de wereld, met dans, muziek en natuurlijk heerlijke wereldhapjes tussendoor. Dit is onze uitnodiging voor die avond: Trek uw jas aan, kom naar het Wereldhuis, laat u verrassen, en ontdek nieuwe stukjes van de wereld, verhalen en poëzie in vele talen.

Reacties