05-04-13

Erfgoeddag 21 april 2013: Workshop "Trage Brieven Schrijven" in Ninove


De laatste brief van Arseen Goedertier was ook een hele trage:
misschien kun jij in het kader van Erfgoeddag 2013 
een poging doen om de code te kraken en
om het verdwenen paneel de Rechtvaardige Rechters terug te vinden? 


Een Echte Brief is in onze Facebookmaatschappij zo goed als erfgoed geworden. En dus schrijven we op Erfgoeddag, zondag 21 april, 'trage brieven'. De workshop in de voormiddag inspireert om in het schrijfatelier in de namiddag je eigen 'trage brief' te schrijven.

Met een ‘trage brief’ bedoelen we natuurlijk niet een tweet van 138 tekens of een scheldmail aan je buurman wiens hond altijd voor je deur … Een trage brief is een Echte Brief geschreven met een Chique Stylo op Proper Papier die je nadien in een Geparfumeerde Envelop stopt en met een Koninklijke Postzegel erop in de handen van een Levende Postbode dropt. Een trage brief wordt pas in het jaar 2030 bezorgd. Je schrijft een trage brief aan iemand die je kent of van wie je bijna zeker weet dat hij/zij ooit zal bestaan. Aan je achterkleinkind. Aan je ‘opvolger’ in het jaar 2030: de man of de vrouw die dan in de stoel zal zitten waarin jij vandaag je boterham verdient, de M/V die dan als voorzitter of vrijwilliger de vereniging zal dragen waar jij nu je schouders onderzet, de beenhouwer die binnen 17 jaar de worsten zal draaien waar ze nu vanuit Geraardsbergen naar jouw winkel voor afzakken. Aan de burgemeester die in 2030 de beslissingen zal nemen die Michel Casteur nu neemt tot nut van ’t algemeen en van de burger in het bijzonder.
Op Erfgoeddag, zondag 21 april, gaan we dus een trage brief schrijven aan een lezer of lezeres in het jaar 2030. En wat meer is: we gaan die brief ook versturen én bewaren. Zodat Waerbeke vzw hem in 2030 aan de bestemmeling kan overhandigen. Als genoeg mensen een trage brief schrijven, maken we een mooi document van onze “goede oude tijd” voor de mensen in het jaar 2030.
Onze schrijftafel staat in het oud stadhuis, Oudstrijdersplein 6 in Ninove, van 14 uur tot 16.30 uur. Voor we echt aan de slag gaan, krijgen we de kans om alle kneepjes voor het schrijven van een Schone Trage Brief te leren in een schrijfworkshop. De lesgever is Frank Pollet (dichter, jeugdboekenschrijver en docent Literaire Creatie).
Trage Post / Slow Mail is een project van Waerbeke vzw (de beweging achter het Stiltegebied Dender-Mark), Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender, de Cultuurdienst van Geraardsbergen en de dienst Cultuur van Ninove.
Praktisch
Trage Post / Slow Mail vindt plaats op zondag 21 april:
- 10 uur tot 12.30 uur: schrijfworkshop o.l.v. Frank Pollet. Gratis, maar inschrijving verplicht via cultuur@ninove.be of 054 313286.
- 14 uur tot 16.30 uur: kom je trage brief schrijven in het open schrijfatelier.
Alles gaat door in het oud stadhuis, Oudstrijdersplein 6, Ninove.
Meer info op www.waerbeke.be
Meer info? Dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...