28-03-13

Doe een "Date ex Machina"!Deus ex Machina

Driemaandelijks tijdschrift voor
actuele literatuur uit binnen- en buitenland.

www.deusexmachina.be
OPROEP: Doe een 'Date ex Machina'
Het literaire tijdschrift Deus ex Machina (DEM) zet facebook in om samen met u een nieuwe nummer samen te stellen. De redactie vraagt u om af te spreken met een 'facebookvriend' die je in werkelijkheid nog nooit ontmoet hebt. Je bent vrij te kiezen waar en wanneer je afspreekt, maar je krijgt wel een verplichte opdracht mee: schenk een lievelingsboek aan je date en maak een foto van de ontmoeting. De 'dater ex machina' (diegene die uitnodigt) moet voor 15 mei op een facebookgroep een literair verslag van de ontmoeting posten. Dat kan een gedicht zijn, een kortverhaal, een interview, dat maakt niet uit zolang het 1000 woorden niet overschrijdt. Je post je tekst tezamen met de foto op: http://www.facebook.com/groups/560116777343879. De beste inzendingen worden in de DEM-krant gepubliceerd die in juni 2013 wordt voorgesteld.
Facebookvriendschap
‘Date ex Machina’ onderzoekt wat ‘facebookvriendschap’ is en kan zijn. Een vriend is voor facebook iemand die je met een muisklik als vriend accepteert, niet een persoon die je per se in werkelijkheid hoeft te kennen of ontmoet hebben. Doordat je ‘facebookvrienden’ bent, geef je wel een zekere inzage in je virtuele leven dat zich op facebook afspeelt. ‘Date ex Machina’ daagt u uit om de persoon achter een facebookprofiel die je nooit in werkelijkheid hebt ontmoet te leren kennen. Via de facebookgroep 'Date ex Machina' worden deze ontmoetingen op een literaire manier gedeeld.
Praktisch
Facebookgroep 'Date ex Machina': https://www.facebook.com/groups/560116777343879/
Samenstellers Date ex Machina
Jan Pollet, 0496 02 01 70
Lies Van Gasse, 0499 21 35 30
Michaël Vandebril, 0495 46 15 10
DEUS EX MACHINA
(°1976) brengt nieuwe literatuur uit binnen- en buitenland met bijzondere aandacht voor jonge en/of debuterende auteurs & vertalers. Het omvat poëzie, proza, essays, interviews en beeldende kunst.

REDACTIE
Jan Bettens, Joke Jacob, Michiel Kroese, Sylvie Marie, Jan M. Meier, Wim Michiel, Max Moragie en Michaël Vandebril.
DEM op Facebook
Website DEM
Like
Tweet
Forward to Friend
Copyright © Deus ex Machina 2013, All rights reserved.
Contact & info:
website: www.deusexmachina.be
e-mail: info@deusexmachina.be

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...