21-09-12

Open oproep voor ultrakorte animatiefilmprojecten (1 minuut)
Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) lanceren, in samenwerking met bioscoopgroep Kinepolis en Canvas, een unieke oproep naar de animatiesector en de literaire wereld. De Fondsen willen, naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in 2014, maximum twaalf ultrakorte animatiefilms met bijhorende gedichten laten creëren rond het thema ‘vrede’. De films en gedichten worden in het herdenkingsjaar aan het ruime publiek voorgesteld via de schermen van Kinepolis en de platformen van Canvas.

In deze eerste fase doen wij alvast de oproep voor het insturen van animatiefilmprojecten. We richten ons hiermee zowel op opkomend als gevestigd talent. Enkel werken die in de context van een opleiding worden gemaakt kunnen wij als Fonds niet steunen.

Het VAF stelt een richtbedrag van € 30.000 ter beschikking per korte animatiefilm. Een jury met vertegenwoordigers van de vier partners zal de beste projecten selecteren. De enige bindende factoren zijn de lengte (1 minuut) en de overkoepelende thematiek (vrede).

Projectvoorstellen voor de kortfilms van één minuut dienen ten laatste op vrijdag 30 november 2012 om 16u ingediend te worden.
De oproep en het reglement kunnen worden nagelezen via onze website, waar geïnteresseerde kandidaten ook het aanvraagformulier kunnen downloaden.
Met al uw vragen kan u terecht bij:
Karen Van Hellemont
Projectbeheerder animatie
T 02/226.06.51
E kvanhellemont@vaf.be

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...