Lezing Gie Bogaert

Woensdag 25 januari 2012
19 uur
lezing door


Gie Bogaert
 
Gie Bogaert (°1958) debuteerde in 1987 met de verhalenbundel 'Klein Berlijns drama.' Drie jaar later volgde zijn eerste roman 'Wat kwaad doen de tovenaars?' Later verschenen achtereenvolgens 'Keizer Doede' (1992), 'Wat we met de liefde doen' (1995), 'De liefdeverzamelaar' (1998) en 'Nathan Meyer, vrouwenwandelaar' (2000). Recent publiceerde hij de verhalenroman 'Hemelstof' (2004) en een nieuwe roman: 'Opklaringen' (2006).
Zeven jaar lang werkte Gie Bogaert als columnist voor de cultuurzender Klara, Radio 1 en 'Kunst & Cultuur'. Met Kristien Hemmerechts, Walter van den Broeck, Bart Moeyaert, Robert Long en René Appel schreef hij de IKON/Canvas-tv-filmreeks 'Over de liefde'.
Gie Bogaert is germanist en werkt onder meer als docent proza aan de SchrijversAcademie te Antwerpen. Liefde, verlies en eenzaamheid zijn de centrale thema’s in zijn werk. Het wordt stilistisch gekenmerkt door een grote suggestiviteit en een soms sobere, soms fijnzinnige en poëtische zegging. Bogaert is geen literaire tafelspringer, maar schrijft in de luwte aan een verstild oeuvre.
(Bron: Stichting Lezen)   

  studio (verdieping  -1 )
 cultuurcentrum  De Werf 
- Molenstraat 51 - 9300 Aalst

Inkom:  5 ,- EUR
 


Wordt verwacht ...

 28  maart 201 2     Karla Stoefs

Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Luisterboeken Podcast

Podcast Mysterieus België