04-01-12

GedichtenDag / KinderGedichtenDag: Poëzie FlashMobs tallenkant


GedichtenDag FlashMob "Zonder Stroom?"
2 clips - referentie: gedichten secundair - 15,90 euro


Keizer Karel zei ooit dat in zijn rijk de zon nooit onderging... wat  danig tot de verbeelding sprak van de magiër Cornelius Agrippa. Tot zijn verbijstering moest hij vaststellen dat de zon, in Vlaanderen bijvoorbeeld, wel degelijk onderging… en op een dag misschien niet meer zou opstaan, omdat de maan voor altijd haar plaats had ingenomen. Om dit te verhinderen, construeerde Agrippa het Robotje Agaat – hij was zijn tijd nu eenmaal ver vooruit – die iedere ochtend weer de maan moest verjagen met een magische incantatie.

Op 26 januari 2012 valt Agaat echter onherroepelijk zonder stroom, zodat het risico niet denkbeeldig is dat de wereld vergaat op 21 december 2012 – datum ook waarop de fameuze Maya kalender het voor bekeken houdt.

Gelukkig is het op 26 januari 2012 ook Gedichtendag… en misschien kan poëzie wel de wereld redden!

Wat we nodig hebben, zijn minstens 1221 dapperen die op 26 januari de taak van Robotje Agaat overnemen, en de magische incantatie in kwestie op bezwerende wijze reciteren. Organiseer dus nu met leerlingen van ca. 12-14 jaar in uw school een Poëzie FlashMob “omdat anders het licht uitgaat"! ("Poëzie FlashMob" = een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomen, iets ongebruikelijks doen en daarna snel weer verdwijnen).

Bestel met de referentie "gedichten secundair " zo snel mogelijk twee filmpjes (in hoge resolutie). Het ene filmpje is een "instructievideo", waarin het concept wordt uitgelegd. De tweede clip is eigenlijk het "Tekenfilmgedicht" met de magische bezwering, waarmee u de FlashMob kunt voorbereiden en repeteren.

Dit is alvast de "instructievideo":


 
Neem foto's of maak een filmpje van de FlashMob, bezorg ze ons in jpg (foto) of op een link (YouTube) en wij zetten de beste inzendingen op de blogs van Compagnie de Ballade, Mysterieus België e.a. Een deskundige jury, samengesteld door vzw de Scriptomanen, zal ten slotte als dank voor bewezen diensten het zeer concreet maar ook virtueel geanimeerd poëtisch prijspakket "Dichters in Tegenstroom" toekennen aan de winnaar. 

Eventueel kunt u Patrick Bernauw ook uitnodigen om bij u op school een workshop "gedichten schrijven" te geven (voor jongeren van 12-14 jaar), een Tekenfilmgedicht te maken, met de hele klas een Poëzie FlashMob in scène te zetten, enz... Contacteer hem dan hier.
Proficiat Elpee Boon!
2 clips Gedichtendag + 6 clips Proficiat Elpee Boon
- referentie: Boon Sec - 53 euro

Louis Paul Boon wordt honderd in 2012, en dit was voor Patrick Bernauw en zijn Compagnie de Ballade een uitgelezen gelegenheid om voor Gedichtendag een reeks virtueel geanimeerde en/of muzikale clips te selecteren. Ze maken deel uit van wat op het eind van het Boonjaar niet minder dan 100 verjaardagswensen moeten worden voor de tedere anarchist die al eens tegen de stroom op placht te varen. Een andere onsterfelijke rebel, François Villon, stierf eerder al van dorst bij de fontein en brengt een poëtisch eresaluut voor Boon, met een speciaal voor de Aalstenaar gecomponeerde Ballade van het Geschopte Geweten. En wist u dat ook Jan De Lichte eigenlijk gedichten schreef?

U ontvangt 6 poëzieclips, bestemd voor leerlingen vanaf 16 jaar, als kennismaking met leven, werk en persoon van deze Vlaamse literaire reus. Bestelt u ter gelegenheid van Gedichtendag, dan betaalt u slechts 53 euro voor de 2 clips FlashMob Zonder Stroom? en de 6 Boonclips.
 


Bestellen / Abonneren

Dit is het programma van Compagnie de Ballade voor secundaire scholen.
U ontvangt het multimedia materiaal (MP4, MP3, PDF, JPG,...) via een link, waar u het eenvoudig kunt downloaden naar uw pc, laptop, mobiel apparaat,... Wenst u een programma te converteren, dan kan dat makkelijk en gratis via Zamzar.

Doet u een bestelling van dit materiaal, dan verwerft u daarmee een gebruiks- en vertoningsrecht in uw school. U mag het materiaal kopiëren en op een drager plaatsen (bijvoorbeeld: cd of dvd), maar u mag het uitsluitend gebruiken binnen de school of in een organisatie van de school. 
Een school mag de programma’s van Compagnie de Ballade niet op het web zetten, niet verhandelen, niet uitlenen, niet be- of verwerken en niet gebruiken/vertonen in een buitenschoolse context, zonder de expliciete schriftelijke toestemming van de rechthebbenden.
Alle producties van Compagnie de Ballade vallen onder het auteursrecht en blijven ten allen tijde intellectueel eigendom van vzw de Scriptomanen (contact via email). 
U kunt een programma bestellen en/of een abonnement nemen door een mailtje naar onze besteldienst Wij sturen de link (waar u het bestelde programma kunt downloaden) naar het emailadres waarmee u deze bestelling hebt gedaan. Dit gebeurt ten laatste binnen de 14 dagen nadat het corresponderende bedrag op de rekening werd overgeschreven, die u in de antwoordmail zult aantreffen. Indien u een abonnement hebt genomen, dan wordt een link u binnen de 14 dagen na de release datum van het nieuwe programma toegestuurd.

Uw emailadres is veilig bij ons: het zal uitsluitend gebruikt worden om u onze programma's toe te sturen of te informeren over onze nieuwe programma's.


KinderGedichtenDag FlashMob "Onder Stroom?"
 
Keizer Carolus van Kokanje stelde ooit dat in zijn rijk de zon nooit onderging, een uitspraak die danig tot de verbeelding sprak van Clement de Kluizenaar, de grootste tovenaar uit de Duistere Middeleeuwen (zo genoemd omdat het elektrisch licht nog niet was uitgevonden). Tot zijn verbijstering moest hij vaststellen dat de zon in Lagelande wel degelijk onderging… en op een dag misschien niet meer zou opstaan, omdat de maan voor altijd haar plaats had ingenomen. 

Om dit te verhinderen, vervaardigde Clement het Robotje Agaat dat iedere ochtend weer de maan moest verjagen met een magische bezwering. Op 26 januari 2012 valt het Robotje Agaat echter onherroepelijk zonder stroom, en daarom zoeken wij nu een manier om haar taak verder te zetten. Zorg jij ervoor, geholpen door een magische bezwering,  dat het licht niet uitgaat... en wel voorgoed?
Wat we nodig hebben, zijn minstens 1221 dapperen die op 26 januari 2012 de taak van Robotje Agaat overnemen, en zoveel positieve energie opwekken, dat Lagelande op zijn minst weer voor 1221 jaar kan worden verlicht. 

Kan poëzie de wereld redden?  We hopen van wel! Organiseer nu met jouw school in jouw dorp of stad en op 26 januari Gedichtendag een heuse "Poëzie FlashMob" (= een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomen, iets ongebruikelijks doen en daarna snel weer verdwijnen). Doe mee aan de "KinderGedichtenDag: FlashMob Onder Stroom", stuur ons een mailtje, schrijf 15,90 euro over op een rekeningnummer en ontvang een link waarop je twee animatiefilmpjes in hoge resolutie kunt downloaden op je eigen computer(s) en laptop(s).

Het ene filmpje is de "instructievideo" waarin het concept aan de kinderen wordt uitgelegd:

KinderGedichtenDag FlashMob "Onder Stroom", 2012. Kindergedichten workshop. Tekenfilmgedichten maken.

De tweede clip is eigenlijk een tekenfilmgedicht, met de "magische bezwering". Hiermee kunt u de FlashMob in de klas voorbereiden. Het kindergedichtenproject "Legenden van Lagelande" van jeugdschrijver Patrick Bernauw wordt ook doorgetrokken naar de Jeugdboekenweek, met als thema "Fabeldieren" ("dieren" is ook het thema van de Jeugdboekenweek), en naar het hele schooljaar. Samen met de auteur en de animatiefiguurtjes van Compagnie de Ballade een Tekenfilmgedicht schrijven en maken, en live brengen op het schoolfeest... Een boek, een dvd, een cd, een website met de creaties van uw school... het kan allemaal! Schrijf je ter gelegenheid van Gedichtendag in voor het "Project Fabeldieren 2012", dan betaalt u slechts 53 euro, en ontvang samen met de 2 clips "Onder Stroom" ook 6 clips van het "Project Fabeldieren 2012".

 Eventueel kun je Patrick Bernauw ook uitnodigen om bij jou op school een workshop "kindergedichten schrijven" te geven (voor kinderen 3de graad basisschool), een Tekenfilmgedicht te maken, met de hele basisschool een Poëzie FlashMob in scène te zetten, enz...


Alle info, boekingen & bestellingen:
bestellingen@inter-actief.be
met vermelding: "gedichten basis" (2 clips Gedichtendag) of "fabeldieren basis" (2 clips Gedichtendag + 6 clips Jeugdboekenweek Fabeldieren)
Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...