26-12-11

Reglement Poemtata Poëziewedstrijd 2012


Poemtata-poëziewedstrijd 2012:

                 “Koken met eigen woorden”

 

        Wedstrijdreglement:

 

Het thema is vrij en de inzending bestaat uit maximum 3, nog niet eerder gepubliceerde of bekroonde, gedichten. De gedichten zijn maximum 25 regels lang en in het Nederlands. De wedstrijd staat open voor iedereen vanaf 18 jaar.

De gedichten worden digitaal gestuurd naar pivergauwe@skynet.be, liefst een worddocument getypt in Times New Roman. De digitale inzending wordt alleen ondertekend met uw schuilnaam en moet ten laatste in ons bezit zijn op 8 mei 2012. Om postperikelen te vermijden mailt u tezelfdertijd uw werkelijke gegevens (naam, adres, tel of gsm, emailadres en uw schuilnaam) naar oemtata.vzw@gmail.com.

Indien u geen digitale inzending kan doen, stuur uw gedichten (ondertekend met uw schuilnaam) dan in 3voud naar Ingrid Slock, Kapelhof 1, 9940 Ertvelde, samen met een gesloten omslag met vooraan uw schuilnaam en binnenin uw werkelijke gegevens. Vermeld in ieder geval geen verzendadres op de briefomslag! Enkel zo kunnen we absolute anonimiteit verzekeren.

De jury is samengesteld uit: de dichteres Delphine Lecompte, Arnaud Delarivière, Daniël Andries en Etienne Van Hyfte. Hun oordeel is bindend en over de wedstrijd wordt geen enkele vorm van communicatie gevoerd.

Gedichten die kwetsende, aanstootgevende of racistische inslag hebben worden geweerd, werken die ook maar iets ruiken naar plagiaat worden uitgesloten, bovendien worden de laureaten automatisch gescreend op de echtheid van hun werk.

De prijzenpot: eerste prijs: een weekend voor twee, in het gastenverblijf “ De Rosmolen” te Ertvelde. www.molen-ertvelde.be Tweede en derde prijs: boeken en boekenbonnen en verrassingen…de 3 laureaten krijgen de kans om op een volgende poëziemanifestatie van Poemtata, een aantal eigen gedichten voor te lezen op het podium met een nog nader te bepalen dichter(s). Hier wordt dan ook de nodige ruchtbaarheid rond gemaakt.

Niet afgehaalde prijzen worden niet opgestuurd en worden doorgeschoven naar de volgende Poemtata-poëziewedstrijd.

De laureaten worden persoonlijk verwittigd en worden gehuldigd tijdens de Poemtata-poëziemanifestatie op zondag 24 juni 2012 (met de verzekerde deelname van Christophe Vekeman, Luuk Gruwez en Maud Vanhauwaert). De laureaten kunnen hier ook hun winnend gedicht voordragen.

Indien er voldoende kwalitatieve inzendingen zijn, worden de geselecteerde gedichten opgenomen in een gelegenheidsbundel. Deze bundel zal kunnen aangekocht worden en de geselecteerde deelnemers worden per email verwittigd. De bundel zal af te halen zijn op de Poemtata-poëzienamiddag van 23 juni 2012, of zal, mits portkosten worden opgestuurd.

Poemtata heeft het recht om de gedichten uit de bloemlezing te laten voordragen, te publiceren en tentoon te stellen zonder dat hiervoor een voorafgaandelijke toestemming of vergoeding kan worden geëist. Door deelname aan de wedstrijd verklaren de deelnemers zich akkoord met het wedstrijdreglement.

 

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...