25-03-11

Welkom bij het huis voor schrijvers - Creatief Schrijven

 
Wedstrijd voor liedtekstschrijvers
Zet je af en toe een liedtekst op papier? Of wil je het eens proberen? Waag dan je kans en doe mee aan Liefde Voor Lyriek, de liedtekstwedstrijd van Creatief Schrijven. Eva De Roovere, Sam Valkenborg (Fixkes) en Kris Strybos (Sint-Andries MC's) selecteren de beste teksten. Een aantal worden op muziek gezet door de finalisten van de parallel lopende Nekka-wedstrijd. Ben je bij de laureaten? Dan krijg je naast een nieuw gecomponeerd lied ook nog een masterclass 'liedteksten schrijven' aangeboden. Iedereen kan deelnemen tot 31 augustus 2011. Lees zeker eerst het volledige reglement.
Heb je geen inspiratie? Of weet je niet hoe je aan een liedtekst begint? Download dan zeker de brochure Er moet ook nog tekst op.  Specialist Gerry De Mol geeft in de publicatie een aantal zeer bruikbare tips en ideeën.


Heet van de naald - 14/03/2011
Schrijfdag: 14 mei 2011
Zaterdag 14 mei 2011 is dé hoogdag voor schrijfliefhebbers. De vierde Schrijfdag vindt dan plaats in het Cultuurcentrum in Hasselt.  Het is de ideale gelegenheid om jouw schrijfpeil op te krikken. Schrijfworkshops, debatten, feedback op jouw tekst, info over literaire organisaties en een ontmoeting met een uitgever, het staat allemaal op het programma. Annelies Verbeke, Bob Van Laerhoven, Luuk Gruwez, Erik Vlaminck, Oscar van den Boogaard en Els Beerten tekenen alvast present en geven een inspirerende schrijfworkshop. Wil jij ook een hoofdrol in dit literaire gebeuren spelen? Bekijk dan snel het volledige programma en schrijf je online in!  Zorg dat je er op tijd bij bent, want de inschrijvingen gaan hard.

Heet van de naald - 12/03/2011
Kunstenfestival Watou zoekt 'Gevonden Dichter 2011'
Twaalf dichters streden in Watou om de titel 'Gevonden Dichter 2010'.Ze deelden het podium met Stijn Vranken en Bernard Dewulf. De tweede editie van de Poetry Slam vindt plaats op 31 juli 2011. Deelnemers kruipen op het podium naast Maud Vanhauwaert en Bernhard Christiansen. Ze strijden om de titel 'Gevonden Dichter 2011', een literaire prijs én het peter- of meterschap over de volgende editie.  Een professionele jury beslist wie de Gevonden Dichter wordt.
De deelnemers dragen 2x5 minuten voor uit eigen werk, uit het hoofd. Geïnteresseerden sturen vóór 4 april een biografie, 3 gedichten en - eventueel - een audio- of videofragment naar poetryslamwatou@gmail.com. In april worden 12 dichters geselecteerd. Zij nemen het in 4 rondes en een finale tegen mekaar op. De volgorde van optreden wordt digitaal geloot. Deelnemende dichters kunnen rekenen op een kostenvergoeding van 25 euro en een drankje.
Kunstenfestival Watou zoekt de Gevonden Dichter 2011 in samenwerking met Jeugd en Poëzie en Creatief Schrijven.

Heet van de naald - 09/03/2011
Welk talent wint Kif Kif Awards 2011?
Kif Kif vzw en Cultuurcentrum Deurne zoeken talentvolle en gemotiveerde jonge straatfilosofen, rappers en dichters die de Kif Kif Award voor SLAM willen veroveren. Tijdens workshops helpen topcoaches je artistieke grenzen te verleggen zodat je kans maakt op een plaats in de finale van de Kif Kif Awards op 5 november 2011. Inschrijven voor de Kif Kif Awards kan tot en met donderdag 31 maart 2011 op http://www.kifkifawards.be/. De auditie voor Slam vindt plaats op 2 april.
Welkom bij het huis voor schrijvers - Creatief Schrijven

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...