31-10-10

Mulisch laat weergaloos oeuvre na

 Harry Mulisch in de jaren zeventig. ANP

Harry Mulisch in de jaren zeventig. ANP

AMSTERDAM - Staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra noemt het overlijden van schrijver Harry Mulisch een groot verlies voor de Nederlandse Letteren. ,,Met Harry Mulisch is de laatste van de Grote Drie overleden. Wij gedenken een groot schrijver met een indrukwekkend en heel veelzijdig oeuvre, dat ook in het buitenland is geroemd."
Zie ook:
Ook regisseur en acteur Jeroen Krabbé reageert op de dood van Mulisch: ,,We hebben veel met hem samengewerkt toen we De ontdekking van de hemel verfilmden. Het was een heel toegankelijke en aardige man. Dat verraste mij, hij leek mij altijd vrij onbenaderbaar. Ik ben bang dat zijn dood invloed gaat hebben op het literaire klimaat in Nederland. De kans is zeer klein dat er ooit iemand zal komen die zelfs maar in zijn schaduw kan staan.’’Krabbé regisseerde de engelstalige verfilming The discovery of heaven.
Directeur Robbert Ammerlaan van De Bezige Bij, de uitgeverij van Mulisch, stelt dat Nederland een van zijn grootste literaire zonen verliest. ,,Harry Mulisch laat een weergaloos en onnavolgbaar oeuvre na. Een literair universum van grote betekenis en van een virtuoze verbeeldingskracht. Hij schreef romans, novellen, verhalen, beschouwend proza, studies, autobiografisch werk, reportages, toneelstukken en gedichten. Harry Mulisch behoort tot de succesvolste, meest gelezen en meest bewonderde auteurs van zijn generatie,'' aldus de uitgever.
De site condoleance.nl heeft een condoleanceregister aangemaakt voor de zaterdag overleden Harry Mulisch.
'Mulisch laat weergaloos oeuvre na' - Cultuur - Vrije Tijd - ED

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...