11-10-2010

Presentatie "De verzwegen Boon" van Pol Hoste


Presentatie woensdag 27 oktober 2010 om 20.00u
in het Geuzenhuis, Kantienberg 9 – 9000 Gent
(
www.geuzenhuis.be)

Jürgen Pieters (Ugent) leidt in, Pol Hoste leest voor, cellist Pieter Matthynssens (Nadarensemble) brengt muziek van Daan Janssens en Stefan Prins.
i.s.m. boekhandel Walry
info en reservering via info@hetbalanseer.be of paul.luyten@walry.be

De voorstelling is gratis. 

In De verzwegen Boon is de auteur aanwezig op een feestje in het Aalsterse Belfort. Niet alleen de levenden zijn gekomen, ook de doden. Onder hen Jeanneke, de echtgenote van Louis Paul Boon, Rosa Michaut die met Boon op De roode vaan werkte, en Bert Van Hoorick, één van Boons beste vrienden die via de politiek trachtte te realiseren wat Boon via de literatuur probeerde tot stand te brengen. Tal van literaire en minder literaire personages bevolken de nacht die een hommage wil zijn aan Louis Paul Boon…
Tijdens zijn jeugd was Pol Hoste een bevoorrechte getuige van heftige discussies tussen communisten en liberalen die net als de katholieken kritiek hadden op het werk van Boon. Het is iets dat Hoste tot hiertoe heeft verzwegen. De verzwegen Boon is het verhaal van een sociaal geëngageerd auteur over zijn eigen twijfels en over wat hem met Louis Paul Boon verbindt.
Van Pol Hoste (1947) verscheen onder meer De lucht naar Mirabel (1999), Montréal (2003) en Een dag in maart (2006). Hij ontving de Cultuurprijs van de Stad Gent, de Dirk Martensprijs en de Arkprijs van het Vrije Woord.
Kan u er 27/10 niet bij zijn, of krijgt u eenvoudigweg maar niet genoeg van het balanseer en haar boeken, noteer dan alvast in uw agenda:
Donderdag 16 december om 20u De Groene Waterman, Wolstraat 7 – 2000 Antwerpen [www.groenewaterman.be]
Jeroen Theunissen, Frans Denissen en Matthijs de Ridder gaan een gesprek aan met Pol Hoste.
Het balanseer legt zich toe op het uitgeven van proza, poëzie en essays en wil daarbij die auteurs onder de aandacht brengen die de Nederlandse taal verfrissen, ontwrichten of uitpuren en haar zo een bijzonder elan verlenen. Via lezingen, literaire evenementen, tentoonstellingen en concerten willen we de affiniteiten met andere artistieke genres aanraken.

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...