23-06-10

Standaard Uitgeverij en De Bezige Bij richten nieuwe uitgeverij op

De Bezige Bij Antwerpen gaat op 1 januari 2011 van start.De Bezige Bij en Standaard Uitgeverij hebben het initiatief genomen tot de oprichting van een in Antwerpen gevestigde nieuwe literaire uitgeverij.

Hiermee verwezenlijkt de Weekbladpersgroep (WPG Uitgevers) haar ambitie om in België een prominente positie te bekleden als uitgever van literaire fictie en non-fictie.

De nieuwe uitgeverij zal de naam De Bezige Bij Antwerpen dragen en literatuur en non-fictie uitgeven voor het Nederlandse taalgebied. De Bezige Bij Antwerpen zal een vrijhaven zijn voor schrijvers en een brandpunt van het publieke debat. Zij zal boeken uitgeven over de wereld van vandaag, in alle genres en met een brede kijk op de geschiedenis.

Het fundament van de nieuwe uitgeverij wordt gevormd door het fonds van De Bezige Bij en dat van Meulenhoff / Manteau, dat op 31 december overgaat in De Bezige Bij Antwerpen.

De Bezige Bij Antwerpen zal worden geleid door Robbert Ammerlaan (directeur-uitgever De Bezige Bij) en Johan de Koning (directeur-uitgever van Standaard Uitgeverij).

Harold Polis (uitgever Meulenhoff/Manteau) zal de uitgever van De Bezige Bij Antwerpen zijn.

In de loop van dit najaar wordt de eerste catalogus voorgesteld.

 

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...