Literair Onderlegd
Wat pruttelt daar op het vuur van de literatuur? De ballade van Boontje en zijn bloedworst? Een carnavalesk cursiefje over Claus en Camembert? De elegie van Elsschots erwtensoep? De klaagzang van de kaalgevreten kersenboom? Een ode aan Orval? Een saucissensonnet?
Kijk uit als de deksels van de kookpotten vliegen. De afdeling Literaire Creatie van de Academie voor Podiumkunsten gaat tijdens de Week van de Smaak aan tafel in tal van Aalsterse horecazaken. Ze strooit letters in je gazpacho, kruidt je tapas met gepeperde zinnen en brengt je zakenlunch op smaak met een pikante bedenking.
Een literaire toets waarvoor je smaakpapillen de tijd mogen nemen.

Wie tijdens de Week van de Smaak een restaurant of taverne bezoekt, maakt veel kans niet enkel culinair, maar ook literair verwend te worden. De schrijfklas van de Academie voor Podiumkunsten maakt speciaal voor deze week literair verantwoorde onderleggers zodat er tussen de soep en de patatten ook onder uw bord iets te beleven valt.
Deze onderleggers zullen aan de horecazaken te koop aangeboden worden tegen een spotprijs.

Deze schrijfklas heeft Aalst al vaker poëtisch geïnfiltreerd. Denk maar aan de projecten Vredeplein=Poëzieplein, Te Gek?! of aan de Pleepoëzie die tijdens gedichtendag menig klein kamertje in de cafés versierde.

Wie ook interesse heeft een cursus literaire creatie te volgen, kan zich vanaf 19 juni inschrijven in de Academie voor Podiumkunsten, Vredeplein 65.
Info: Website van de Academie voor Podiumkunsten www.aalst.be/apk
Woordaanslag, de blogspot van de Literaire Creaturen: http://www.woordaanslag.blogspot.com/

Reacties