06-06-10

Cobra.be: Dichter, junk en magiër

Dichter, junk en magiër

Annick Lesage gaat samen met jonge fans naar het graf van junkiedichter Jotie 't Hooft. Een reportage naar aanleiding van de publicatie van zijn verzameld werk.
ma 31/05/2010 - 14:15 Hij is gestorven in 1977 maar vandaag is Jotie T'Hooft nog steeds een cultfiguur. De Jim Morrison van de Nederlandstalige poëzie, een eeuwige poète maudit.
Jotie T'Hooft is vandaag, net als bij zijn dood in 1977, een cultfiguur. Een dichter, een junk, een magiër. Zijn leven en dood zijn vergelijkbaar met die van Jimi Hendrix, Jim Morrison of Janis Joplin. En hij heeft ook nog jonge fans. Fans die houden van zijn donkere romantiek.
Zopas is zijn Verzameld Werk verschenen, 976 bladzijden. En dat is veel voor iemand die overleed op zijn 21ste. Naar aanleiding van de publicatie gaat reporter Annick Lesage nog eens naar het graf van Jotie T'Hooft. Ze volgt er theatermaker Nicolas Mannes en de jonge fans Maaike en Mira, net zoals ze vijftien jaar geleden met Joties vader Marcel ging kijken naar het zwart houten kruis in de stortregen.
["Verzameld werk" - Jotie T'Hooft. Uitgeverij Meulenhoff/Manteau, 2010]
Cobra.be: Dichter, junk en magiër

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...