02-12-09

Lezing Elvis Peeters

Elvis Peeters liet voor het eerst van zich horen in 1982, toen hij met Aroma di Amore de finale van Humo's Rock Rally haalde. Nu is hij nog steeds actief in de muziek met - en schrijft hij prachtige liedjesteksten voor - de Legende. Sinds het begin van de jaren negentig heeft Elvis Peeters zich toegelegd op het schrijven: diverse theaterteksten, verhalen, poëzie, een paar kinderboeken (Zilveren Griffel voor ’Meneer Papier en zijn meisje’). Zijn roman "De ontelbaren" (2005) verscheen op de shortlist van de Libris Literatuurprijs, en dit jaar verscheen het spraakmakende "Wij".
 

De MySpace Pagina van De Legende met o.a. het Hondenlied, God Save Gelijk Wie, Ik bezit de fallus, Maria wil dansen,...

De Legende is ontstaan in de jaren negentig rond Elvis Peeters (Aroma di Amore) en Geert Corbeels (Men 2nd). Gruizige chansons, scherpe teksten. Drie mini-albums: Ten dans, Gouden tanden, Een oor is een oor.

In maart 2008 verscheen het eerste full album 'Bijt! Bijt! Bijt!': 11 songs die minder gemeen hebben met andere Nederlandstalige bands dan met Nick Cave & The Bad Seeds, Tom Waits of Under Byen. Grimmige, poëtische teksten van auteur Elvis Peeters. Productie van Geert Waegeman. Composities van Geert Corbeels.Klik op de titel voor de webpagina van Elvis Peeters.


Organisator:
Soort:
Netwerk:
Alle
Datum:
woensdag 16 december 2009
Tijd:
19:00 - 21:00
Locatie:
CC De Werf, Molenstraat 51, Aalst (Studio, -1)
Straat:
Molenstraat 51
Plaats:
Aalst, Belgium

 

Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...