Nieuwe podcast van de schrijfklassen opent met Draaiorgelgedichten van Vera SteenputIn 2022 bestaat de cursus creatief schrijven aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst 20 jaar. Een goeie reden, dacht docent Patrick Bernauw, om een nieuwe podcast op te starten, Het Academisch Kwartier. De eerste aflevering bestaat uit een spin-off van het Valentijn project "Dichter bij de Liefde",  een poëzieroute, app met audiogids en PPS (Poëtisch Puzzel Spel) in Groot-Aalst, die hier nog steeds te vinden is. 

Vera Steenput schrijft niet alleen gedichten, ze is ook een bevlogen performer. Zo durft ze al eens een voordracht van haar poëzie op te luisteren met draaiorgelmuziek. Samen met Patrick Bernauw maakte ze deze montage voor Het Academisch Kwartier:

 


De muziek op de achtergrond komt van de draaiorgel-cd die hoort bij de dichtbundel Orgelpunt van Vera Steenput. Deze leporello is een echt hebbeding, een authentiek orgelboek, handgemaakt bij orgelbouwer Decap. Enkel de gaatjes ontbreken maar in de plaats daarvan krijgt u een waaier van gedichten cadeau. Inclusief de cd met 12 draaiorgelliedjes.
Veel lees- en luisterplezier!

een draaiorgelboek


Je vindt Vera ook op haar Youtube kanaal (abonneren mag!) en wil je haar samen met een draaiorgel boeken op een event, of Orgelpunt bestellen, stuur dan een mailtje naar vera.steenput@gmail.com 

Hier zie je haar in duet gaan met een stoomtrein (kijken tot het einde!):


Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Podcast Mysterieus België