14-05-2019

Sagen & Legenden uit het Denderland: boek en theatervoorstelling van de schrijfklas Academie voor Podiumkunsten Aalst


Geesten en duivels à volonté in deze verzameling literaire bewerkte volksvertellingen, gedichten, stiftgedichten, liedjes… en een toneelstukje. De doden zijn onrustig en zorgen voor beangstigende ontmoetingen, al kun je de Dood wel eens te slim af zijn. Tijdelijk dan.

In deze verhalen zwerven weerwolven rond en daarmee verwante kwelgeesten als Kludde; heksen komen soms ook tot ons in een feeërieke gedaante; tovenaars en framassons beschikken over merkwaardige toverboeken… en dan zijn er nog de sagen die expliciet verwijzen naar historische personen en feiten, zoals bijvoorbeeld Tist De Wrijver… Of zo af en toe een moderne stadssage, een 'urban legend'.

Zo trekt een bonte stoet sagen en legenden uit Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove aan ons voorbij, zowel in het boek als in de theatervoorstelling van de schrijfklas 2018/2019 van Patrick Bernauw, Academie voor Podiumkunsten, Aalst.

Aan dit project van de Aalsterse ‘Storytellers’ werkten mee: Patrick Bernauw (docent), Nele Bruynooghe, Wannes De Craene, Claire De Lombaert, Glenn Govaert, Wieland Heymans, Marc Lonneville, An Staels, Isabelle Tolleneer, Yoline Van De Keere en Veerle Van Vaerenbergh.Sagen en Legenden uit het Denderland wordt voorgesteld met een gelijknamig vertel- en muziektheaterprogramma op 22 juni 2019, 15 uur, in de Geuzenzaal van Utopia, Aalst.
Toegang: 5€, maar wie een boek besteld heeft, komt er gratis in.

Vanaf nu tot en met 7 juni 2019 zal het boek beschikbaar zijn aan de voorintekenprijs van 18€ (20€ in de winkel). U kunt het boek bestellen en betalen bij één van de hoger vermelde Storytellers of door storting van 18€ op de Storytellers rekening:

IBAN BE40 3631 7859 8763

Vervolgens kunt u het boek ophalen tijdens de boekvoorstelling op 22 juni of na afspraak met één van de Storytellers. Wilt u het toegestuurd krijgen met de post, stuur dan een mailtje naar info@inter-actief.be met uw adres, en betaal 22€.


Storytellers Aalst
Sagen en legenden uit het Denderland
Collectief eindwerk van de schrijfklas van Patrick Bernauw, met werk van Nele Bruynooghe, Wannes De Craene, Claire De Lombaert, Glenn Govaert, Wieland Heymans, Marc Lonneville, An Staels, Isabelle Tolleneer, Yoline Van De Keere, Veerle Van Vaerenbergh.
€20,00 Paperback
Dit project kwam tot stand met de steun van 
de Erfgoedcel Denderland en de Vlaamse overheid:
Geen opmerkingen:

Schrijven Online Nieuws

Schrijven Online blogs

Schrijven Online wedstrijden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...