Inschrijven voor "schrijven" 2022-2023... vanaf 1 juni!

 


Stephen King wist het al... Als je iets met vreugde doet, doe je het voor altijd. Schrijf jij met vreugde? Dan is de cursus "schrijven / literaire facetten" ongetwijfeld iets voor jou.

Alle praktische info voor de online inschrijvingen vind je hier! 

Vak: Schrijven / Literaire Facetten

Leerkracht: Patrick Bernauw. Brusselbaan 296, 9320 Erembodegem  - www.bernauw.com 

Alle lessen gaan door in Utopia, Aalst.

De cursus bestaat uit 2 uur per week “schrijven” en uit “literaire facetten”. In theorie is dit 1 uur per week, in de praktijk “groeperen” we deze uren tot één of twee zaterdagnamiddagen per maand, van 15.30 tot 17.30 uur. In het kader van deze literaire facetten werken wij aan onze collectieve projecten, zoals bijvoorbeeld de podcast Het Academisch Kwartier, te vinden op Spotify, Apple & Google Podcast, maar ook hier:



Ook stellen we tijdens 'literaire facetten' ons jaarboek samen, dat dit jaar overigens een (ver)jaarboek is geworden:



 

En dan is er uiteraard het Vak Schrijven, met klassen op zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur, op woensdag van 17.30 tot 19.30 en van 1930 tot 21.30 uur.

Wat heb je nodig voor het vak schrijven?

Een grote liefde voor de Nederlandse taal... en ook een groot speelvogelgehalte. Inspiratie (10%), en transpiratie (90%) De vaste wil om zo exact mogelijk te verwoorden wat in jou leeft, en om jouw inhoud in de meest gepaste vorm mee te delen aan een publiek, groot of klein. Daar komt huiswerk van, met schrijven en herschrijven. En schrappen. En herschrijven. En..


Wat maakt dit vak bijzonder/wat is er zo speciaal aan dit vak?


Je zou daar wel een boek kunnen over schrijven, of je pleegt al een leven lang stiekem gedichten en je zou daar graag wel eens geïnteresseerde lezers voor vinden. Je wil - eindelijk! - eens werk maken van dat toneelstuk voor het plaatselijke gezelschap, of je zou de knepen van het cursiefje onder de knie willen krijgen. Of zelf een podcast maken. Wel, nu is het moment daar om jouw droom om te zetten in werkelijkheid. Je krijgt feedback van je leerkracht, maar ook van de collega’s... en je leert feedback te geven die verder gaat dan ‘ik vind dit goed/niet goed’.

Jouw hoogsteigen project kies jij zelf (zie boven): het kan groot of klein zijn, ambitieus of bescheiden. Jij bepaalt zelf het traject, want het is jouw unieke talent, jouw unieke thema, jouw unieke stem die we willen ontdekken. Tegelijk werk je mee aan een collectief project van de hele groep, en ontdek je de geneugten van samen-werken en dus ook van samen-schrijven.


Wat kan je met dit vak doen?


De volledige opleiding duurt drie jaar. Ieder schooljaar hebben wij twee “toonmomenten” (in januari/februari en in juni) waarin wij een collectief project voorstellen. Het eerste deel van het schooljaar 2022-23 zal in het teken staan van Alice in Wonderland… Maar er gaat ook zelden een jaar voorbij zonder dat een cursist(e) een roman, verhalen- of dichtbundel publiceert.. om maar iets te noemen.




Wil je even kennis komen maken met de schrijfklassen van de Academie voor Podiumkunsten? Dan ben je van harte welkom op ons slotevent “Oilsjterse Verrozjelkes / Het Academisch Kwartier, een (ver)jaarboek” in de Geuzenzaal, Utopia, op zaterdag 25 juni 2022 om 14 uur! Toegang 3€ voor 1 voorstelling, 5€ voor beide voorstellingen. Reserveren is noodzakelijk en kan via storytellers@inter-actief.be 



Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Luisterboeken Podcast

Podcast Mysterieus België