Doorgaan naar hoofdcontent

Erfgoeddag in de Sint-Martinuskerk Aalst, met audio drama van de Literaire Creatie



In de Sint-Martinuskerk Aalst focussen we tijdens Erfgoeddag op het immateriële erfgoed van de site. Bezoekers kunnen er kiezen voor hun favoriete erfgoedverhaal en een bezoek brengen aan de stellingen in de noordoosthoek van de kerk (op inschrijving). Het bezoek in de kerk is gratis en vrij toegankelijk.
Wil je meer te weten komen over het beroemde altaarstuk van Rubens, de grafsteen van Dirk Martens (foto), de Heilige Autbertus (patroon van de bakkers), de beruchte preken van Daens, de grote brand van 1947 of hoe Sint-Maarten de eeuwige jeugd verdiende... dan ben je hier aan het goede adres. Met behulp van levensgrote figuren en bijhorende geluidsboxen word je als bezoeker doorheen de Sint-Martinuskerk geleid en krijg je bij elke figuur een bijhorend verhaal te horen. Op het einde kies je jouw favoriete erfgoedverhaal. 
De verhalen werden geschreven door de Literaire Creatie van de Academie voor Podiumkunsten Aalst (Patrick Bernauw, Nele Bruynooghe, Wannes De Craene, Glenn Govaert, Matthias Roggen), ingesproken door Patrick Bernauw en opgenomen met technische assistentie van vzw de Scriptomanen.
De activiteit is gratis en vrij toegankelijk tussen 11 en 17 uur.
Van de Literaire Creatie verschijnt binnenkort het boek Een Gids voor Utopia


En de afdeling van de Academie voor Podiumkunsten produceert ook de gelijknamige podcast:



Wil jij graag ook aan de slag met Literaire Creaties? Kom dan een kijkje nemen op de Infodag van de Academie voor Podiumkunsten, ook al op 22 april, in Aalst. Alle info hier!

Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Luisterboeken Podcast

Podcast Mysterieus België