Els Vermeir laat de Geest van Pee Klak herleven!

PERSBERICHT:

Moorselse schrijfster Els Vermeir publiceert boek over haar legendarische dorpsgenoot.


Op 31 januari aanstaande verschijnt “De Geest van Pee Klak”, het eerste boek van Els Vermeir.
Het boek wordt voorgesteld in “De Zwette Zoal” te Moorsel tijdens een Volks Café-Chantant, georganiseerd door de vzw De Scriptomanen in samenwerking met de muziekgroep Tantris en tractortroubadour AnToon.




Het was Patrick Bernauw die in juni 2014 een cultureel erfgoedproject lanceerde rond Domien Camiel De Rop, de volksfiguur uit Moorsel die ook ruimere bekendheid verwierf als Pee Klak.
Vzw De Scriptomanen kreeg hiervoor de steun van de Erfgoedcel Aalst.
Els Vermeir voelde zich onmiddellijk aangesproken en verdiepte zich in de biografie van De Rop die kort na diens dood werd geschreven door Ben Putteman. Naast een beknopte woordenschatlijst en een routebeschrijving voor een vertelwandeling in de streek, bevat het boek een aantal “interviews” met Pee Klak en teksten voor volksliedjes, gebaseerd op zijn leven.
Vzw De Scriptomanen plant dit jaar nog andere activiteiten rond Pee Klak, in de aard van het Volks Café-Chantant op 31 januari in “De Zwette Zoal” te Moorsel, waarbij ook het boek zal voorgesteld worden. Dit evenement was 14 dagen op voorhand al uitverkocht.  Indien u bij de toekomstige activiteiten rond Pee Klak aanwezig wil zijn, houdt u best de website www.peeklak.be in de gaten. U kunt zich daar ook inschrijven om op de hoogte gehouden te worden via de mail.

Els Vermeir werd geboren te Aalst en studeerde Romaanse Filologie. Van kindsbeen af zat schrijven in haar bloed. Nadat ze in 2004 de tweede prijs behaalde in de wedstrijd voor kortverhalen van de Werkgroep Literatuur en Media van de universiteit Leuven, kreeg ze een eigen rubriek in het cultureel magazine “Toverberg” van bevriend auteur Bart Madou.
Via de cursus literaire creatie van de Academie voor Podiumkunsten kwam ze in contact met Patrick Bernauw en de Scriptomanen, die nu haar eerste boek publiceren. Meer info: www.scriptomanen.org Het boek zal verkrijgbaar zijn op diverse verkooppunten in Aalst, op de websites en in alle online boekhandels.

Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Luisterboeken Podcast

Podcast Mysterieus België