"Pablo Perruche", debuutroman van Peter Lievens: boekvoorstelling op 24 oktober!

Cover 2 Pablo



"Peter Lievens woont in Erembodegem bij Aalst, het dorp van Louis Paul Boon. En er zijn wel meer parallellen denkbaar tussen deze twee auteurs. Allebei waren het dubbeltalenten: schilders en schrijvers. Allebei hanteren ze in hun proza een rauwe, razende stijl - omdat ze het leven zelf willen benaderen. De schoonheid van ongepolijste poëzie...

De lovende woorden van Josse De Pauw waren niet overdreven. Ik heb bijtijden zitten giechelen met dit boek - want Peter Lievens heeft humor (dat had LP Boon ook). Ik heb genoten van de manier waarop hij over zijn jeugd schrijft, in de jaren zestig en zeventig, en over de zeden en gewoonten en de muziek van toen... zo herkenbaar! Ik heb een krop in de keel gehad, meer dan eens... en wie kan onbewogen blijven onder de van erotiek zinderende passages? De lyrische liefdesbetuigingen? 

En ja, ondanks de in het oog springende gelijkenissen met Boon, is dit een schrijver met een uniek stemgeluid. Lezen, die handel!"

Patrick Bernauw
(De aanzet voor Pablo Perruche werd gegeven in de cursus Literaire Creatie. En de titel van de blog Inkt moet vloeien! is eveneens een literaire creatie van Peter Lievens). 



Tot 15 oktober kun je voorintekenen op de paperback uitgave van Pablo Perruche,  de debuutroman van Peter Lievens. Je krijgt er dan het ebook  gratis voor niks bij, samen met Van Galgenberg tot Duivelsput van Patrick Bernauw. De ebooks zijn in epub-formaat, geschikt voor alle tablets en e-readers, ook te lezen op PC of laptop.  Let wel, dit aanbod loopt slechts tot 15 oktober! 
(Zin om gedurende twee maanden meer gratis Nederlandstalige ebooks lezen van auteurs uitgegeven door vzw de Scriptomanen? Neem dan hier een Scribd-account en zoek op "Scriptomanen".)
Voorintekenen doe je door een mailtje te sturen naar pabloperruche@inter-actief.be  met duidelijke vermelding van naam, (post)adres en telefoon of mobiel nummer. Je kunt het boek vervolgens, gesigneerd en wel, ophalen tijdens de boekvoorstelling op 24 oktober 2014, om 20 uur in Café BarCode, Nieuwstraat 6, 9300 Aalst. Wie erbij wil zijn, graag een seintje. Kun je er niet bij zijn, geen probleem, dan wordt het boek sowieso bij jou thuis bezorgd in de loop van de maand oktober.



Peter Lievens: "Fuck You!" - Charcoal on canvas. Afm: 100X150.


De vader van Pablo is een "hard werkend" zelfstandige - nogal eigenzinnig, en meer dronken dan nuchter. Zo wordt de kleine Pablo geconfronteerd met geldproblemen, dood en overspel, een ontsporende zus en een mama voor wie de schone schijn het allerbelangrijkste in het leven is. En Pablo heeft, niet toevallig, het temperament van een zigeuner...

Pablo wordt cafébaas, maar droomt van een bestaan als kunstenaar. En van zijn vriendin Veronica, natuurlijk. Galeriehouder Willem Jan Frederik kan zijn droom vervullen, maar is ook niet ongevoelig voor de charmes van Veronica. Hoe loopt dat af?

Peter Lievens, zelf plastisch kunstenaar, schreef met Pablo Perruche een boek als een roller coaster, dat nu eens leest als een vlotte roadmovie, dan weer als een modern sprookje over een vreemde vogel. Een verhaal van graag zien en afscheid nemen, trouw en ontrouw, liefde en haat, alcohol en drugs, vrijheid en kunst, geschreven in een razende stijl, afwisselend lyrisch, humoristisch, rauw-realistisch.
Ik heb je boek gelezen en ik heb dat zeer graag gedaan, ik hou heel erg van de verschillende hoeken van waaruit je aanvalt. Bij momenten heb je me onhoudbaar meegesleept. Josse De Pauw

De paperback is verkrijgbaar bij de auteur en in alle online boekhandels (Standaard Boekhandel, Bol.com, Cosmox, Libris, Bruna,...). Het kan ook besteld worden bij elke boekhandel in uw stad (ISBN 978-94-6266-051-9).  Het ebook is eveneens beschikbaar in alle online boekhandels, ook de gespecialiseerde zoals iBookstore (Apple), Kobo (voor slechts € 6,95!) of Scribd (lees 20% gratis).    

 

Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Luisterboeken Podcast

Podcast Mysterieus België